Brev från Skövde

Om vårt IT-cafe. . .
Hälsning från Myra Lehmann

Jag kan börja med lite om mig själv. Jag är amerikanska, bott i Sverige sedan 1972. Först i Svalöv för att sen flytta upp till Skövde hösten 2005 för att vara nära barnbarnen.
I Malmö hade jag kontakt med Alli Reimegård, som var motorn i SeniorNet Malmö tillika ordförande 2001-2002 i SeniorNet. Då jobbade jag på SEB och hon och jag var ute och pratade med diverse grupper om SeniorNet.
Så fort vi flyttade upp till Skövde erbjöd jag mig att ta över SPF:s hemsida då den var bedrövlig. Jag blev sen bad av SPF-styrelsen att hålla en datorutbildning, vilket jag gjorde i några omgångar 2007-2008. Vi fick låna en fin datasal i Stadshuset. Hittade nyligen tidningsartikeln om den, som bifogas. Jag har dock inte längre hand om hemsidan, då jag har fullt upp med annat.
Hösten 2009 startade vi upp vårt IT-café i Vuxenskolans lokaler, det var jag tillsammans med deras IT-kille. Jag är ingen tekniker, utan en flitig användare medan han var tekniker. Vi kompletterade varandra och hade ett bra samarbete. Vi hade 2 grupper – de som kom med egen laptop (då var det ett fåtal) samt de som lånade laptop av SV. Vid första tillfälle skrev vi upp önskemål som vi sedan diskuterade allt eftersom.Den första iPaden såg dagens ljus den 3 april 2010 och en Android-platta var inte långt efter i september samma år. Vi hade iPad/iPhone på schemat redan HT 2011.
I slutet på hösten 2014 började vi med 3 grupper, en iPad-grupp samt en Android-grupp. Vi hade redan tidigare börjat med 12-timmars surfplatta-kurser utanför IT-café. Kurserna fortsatte vi med ett par år till, men nu hänvisar vi till IT-café.

( Myra har skickat med länkar med bilder, som jag inte lägger ut här / IB )